صادرات کالا

برای صادرات کالای خود با ما تماس بگیرید: 09172309264 09176979586

صادرات کالا چیست؟

خارج کردن کالا از کشور را برای فرستادن به سایر کشورها صادرات کالا می گویند.صادرات در گمرک بر دو نوع هست ،صادرات قطعی و صادرات موقت.

صادرات موقت

صادرات موقت بدین گونه است که صادر کننده کالای خود را به خارج از کشور می فرستد و می داند که دوباره به کشور باز می گردد، حال برای حضور در نمایشگاه بین المللی باشد یا برای بازاریابی نمونه کالا را بفرستد یا اینکه کالا برای تعمیر فرستاده شود.

برای صادرات کالای خود برنامه ریزی منظم داشته باشید.

اهداف خود را از صادرات تعیین کنید، آیا هدف شما حفظ موقعیت خود در بازار در مقابل رقبای صادر کننده است؟

آیا محصول شما می تواند نیازهای بازار خارجی را برآورده کند؟

آیا میخواهید شهرت و برند خود را بین المللی نمایید؟

آیا محصولی را که در بازار داخلی خود برای فروش تولید می کنید، می تواند در خارج از کشور جوابگوی همان نیازها باشد یا باید یک محصول جدید برای بازار خارج تولید شود؟

چه ویژگی هایی برای طراحی رنگ، اندازه، بسته بندی، برچسب ها، نام تجاری و ضمانت نامه باید تعیین کرد یا اصلاح کرد؟

 تا چه اندازه تفاوتهای فرهنگی و زبانی در مصرف کالای صادراتی شما مهم هستند؟

چه خدمات خاصی را برای بازاریابی کالای صادراتی خود در بازار خارج باید ارائه کنید؟

جواب دادن به هر یک از این سوال ها شما را در رسیدن به هدفی که از صادرات کالای خود دارید، نزدیک میکند و چه بسا سود بیشماری را نصیب شما گرداند.

مدیریت مراحل صادرات

صادرات با اینکه می تواند یک فرصت مناسب برای پیشرفت شما باشد و محصول شما را جهانی کند، ولی می تواند شما را با خطرات زیادی نیز مواجه کند. 

برای ایمنی در صادرات شما باید در ابتدا هر خطر را شناسایی کنید و سپس این خطر ها را به حداقل ممکن برسانید.

برای صادرات کالای خود شما به مشاوره با افراد آگاه و با تجربه در امور صادرات نیاز دارید. شما می توانید با شرکت های ترخیص کالا و شرکت‌های کارگزاری یا بازرگانی در این مورد مشاوره کنید و در صورت جلب اعتماد و اطمینان از فعالیتهای آنها کار صادراتی خود را را به آنها بسپارید. 

شرکت دیبا ترخیص با سابقه چندین ساله در امر صادرات و واردات با داشتن تیم کاردان و متخصص در امر صادرات می تواند همراه مناسبی برای صادرات کالاهای شما سروران باشد.

بازارهای صادراتی را به خوبی بشناسید.

در این مرحله نیاز هست که بازارهای صادراتی را برای محصول خود به خوبی بشناسید و محصول خود را آنگونه طراحی کنید که مورد نیاز آن بازارها باشد، در حالت کلی یک صادرات خوب و مناسب مستلزم داشتن آگاهی کامل به محصول خود و آگاهی از ویژگی های بازاری است که می خواهید محصول خود را در آن ارائه کنید.
تحقیقات بازاریابی گسترده‌ای داشته باشید و با مشتریان خارجی و شرکت‌های تجاری تماس مداوم داشته باشید و محصولاتی را که می خواهند و نیازهایی را که میخواهند جوابگو باشد را به طور کامل بشناسید تا بتوانید محصول را تولید و ارائه دهید.

 حتی ممکن است که محصول خود را تغییر دهید و عوض کنید تا با شرایط بازار هدف مطابقت داشته باشد، این یک مسئله مهم و کلیدی در مورد صادرات است.

آیا می دانید کالای صادراتی شما در بازاری که مورد هدف شماست و برای جمعیت آن کشور به چه ویژگی های خاصی برای انتخاب نیاز دارد. 

کالای صادراتی شما چه لوازم جانبی برای ارسال و همراه کالا باید داشته باشد یا اینکه بر اساس آب و هوای آن کشور یا رفتار های جمعیت شناختی چه ویژگی های خاصی را به محصول خود باید اضافه کنید و آیا محصولی که بدین گونه تولید می شود می توانید در یک بازار مشابه و در یک کشور دیگر نیز ارائه کنید.

همه اینها سوالاتی است که باید با خود مطرح کنید و برای آنها جواب منطقی بیابید. در این صورت است که میتوانید یک صادرات موفق را برنامه ریزی و شروع کنید.
روی سازگاری محصول کار کنید، محصول خود را مطابق بازاری که صادر می کنید سازگار کنید.

 با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی و ترجیحاتی که خریدار می دهد و استانداردهای زندگی در آن کشور و حتی مقرراتی که دولت وضع می کند و یا رویه های مذهبی به آن تحمیل میکند،محصول خود را سازگار کنید.

مقرراتی که هر دولت خارجی در رابطه با محصول تولیدی ما یا صادراتی ما در تجارت بین المللی وضع می کند خیلی اهمیت دارد.

 این مقررات می تواند به شکل تعرفه یا موانع غیر تعرفه‌ای باشد، مثل مقررات صنعتی و مشخصات محصول که باعث می شود کالای ما مرجوع شود.

دولت‌ها معمولاً به منظور محافظت کردن از صنایع داخلی در برابر صنایع وارداتی خارجی یا برای محافظت از سلامت و ایمنی مردم کشور خود مقرراتی را وضع می کنند.

یا برای اینکه وارد کنندگان را مجبور کنند کالاهایی را که وارد می کنند با کنترل های محیطی مطابقت دهند و محافظت از شهروندان خود در برابر تاثیرات فرهنگی نامناسب که می توانند از آن کالا داشته باشند، مقرراتی را وضع می کنند.

برای یافتن مشتری باید چه کارهایی را باید انجام دهیم؟

شناسایی بهینه بازار صادراتی

برای بازاریابی کالای صادراتی خود، اول اینکه باید بازارهای خارجی را به طور کامل بشناسید و بعد با خریداران مذاکره کنید. 

در نمایشگاه های بین المللی حضور داشته باشید. با روسا و نمایندگان بازرگانی در سفارت خانه ها و اتاق های بازرگانی جلسه داشته باشید و با موسسات بین المللی و مرکزی که در این مورد خدمات ارائه می دهند در ارتباط باشید.


کالاهای دیگر رقیبانتان را که در این مورد تولید می‌کنند و کیفیتی که دارد، قیمتی که برایش پیش بینی می کنند را شناسایی کنید و کالاهای خود را با روش های مختلف تبلیغاتی معرفی کنید. 

مقررات کشوری را که می خواهید کالا را صادر کنید به خوبی بشناسید و کالای خود را با قوانین آن کشور مطابقت دهید.

صادرات کالا با شرکت دیباترخیص از تمام گمرکات

تحقیقات اساسی بازاری داشته باشید.

در مورد کشوری که میخواهید کالای صادراتی خود را به آن کشور بفرستید تحقیق کنید.

بدانید که مقررات واردات خود را بر چه اساس تنظیم کرده و نرخ ارز در آن کشور چگونه است ؟این اطلاعات را میتوانید به صورت رایگان از منابع آنلاین هم دریافت کنید. 

کالاهای صادراتی خود را چه در یک نمونه باشد و چه در نمونه های متفاوتی باشد به خریداران خارجی معرفی کرده و واکنش آنها را ارزیابی کنید.

تحقیق کنید رقبای شما در تولید این کالا چه نوع محصول را ارائه می دهند و با چه کیفیتی و با ارسال نمونه کالاهای خود به خریداران خارجی از واکنش آنها مطلع شوید و این را بدانید که اگر محصول خوب و مناسب با نظر آنها تولید نکنید واکنش آنها برای شما مناسب نخواهد بود.

بازاریابی در هیئت های تجاری

در هیئت های تجاری  حضور داشته باشید و برای کالای صادراتی خود بازاریابی کنید و مشتریان خود را شناسایی کنید.


هیئت های تجاری و بازاریابی تشکیل دهید و آنها را به خارج اعزام کنید تا بتوانند با مشتریان شما و شرکت های خواهان کالای صادراتی وارد مذاکره شده و آنها را قانع کنند و محصول شما را به آنها بشناسانند. 

حتی امکان دارد در اولین سفر و ملاقات و مذاکره نیز بتوانند قراردادهای قطعی برای شرکت شما ببندند و این کار با حضور یک هیئت علمی و آگاه به محصولات تولیدی شما و آگاه به نیازهای بازار هدف دور از دسترس نخواهد بود. 

در صورتی که اگر به طور شخصی اقدام به این کار بکنید، شاید با تحمل هزینه‌های گزاف آن نتیجه ای را که مورد نظر شما خواهد بود به دست نیاورید.

 به استناد بند الف ماده ۸ دستورالعمل حمایت از صادرات غیرنفتی کشور و به منظور گسترش سهم بازار کالاها و خدمات صادراتی، قسمتی از هزینه هایی که برای اعزام هیئت تجاری در نظر گرفته می شود توسط دولت قابل پرداخت می باشد، البته مقدار آن در چارچوب آیین‌نامه مشخص شده است.

سازمان های مجری پذیرش هیات های تجاری و بازاریابی

سازمان توسعه تجارت ایران

اتحادیه ها انجمن ها و تشکل های صادراتی و صندوق های غیردولتی توسعه صادرات

اتاق مرکزی تعاون جمهوری اسلامی ایران

اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن

شرکت های خدمات مسافرتی بین المللی مجاز که صلاحیت های فنی و اجرایی آنها به تایید مراجع ذیربط و سازمان توسعه تجارت ایران رسیده باشد.

سازمان های بازرگانی استان های کشور

نمایندگی ها و رایزنان بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

مجریان نمایشگاه های بین المللی تخصصی داخلی دارای مجوز

برای یافتن خریدار از اینترنت استفاده کنید.

شما می توانید در برخی سایت هایی که خریداران و فروشندگان جهان را به دیگران معرفی می‌کنند، ثبت‌نام کرده و از آنجا با تمام خریداران و فروشندگان در ارتباط باشید، از تجارت الکترونیکی برای معرفی کالای خدماتی که ارائه می کنید و برای گسترده کردن بازارهای صادراتی کالای خود استفاده کنید.

اطلاعات خود را در سایت های b۲b ثبت کنید.
اطلاعات مشخصات کالا و خدماتی که با کالا ارائه می‌شود را در این سایت‌ها ثبت کنید و ویژگی های تخصصی کالای خود را معرفی کنید و خدمات صادراتی خود را نیز معرفی کنید و تصاویر کامل از کالای صادراتی و نمونه کارهایی که رعایت میکنید در این سایت‌ها بارگذاری کنید. 

حتی نوع بسته بندی و نوع ارسال شما و چه اندازه‌ای که می توانید سفارش بگیرید و در چه زمانی می تواند تحویل دهید را نیز در این سایت ها ثبت نمایید و آدرس وبسایت و تلفن تماس و ایمیل خود را نیز در تمام مراحل بارگذاری کنید.

برخی از این سایت ها به شرح زیر می باشند:

http://www.alibaba.com

http://www.ecplaza.net

http://www.kompass.com

http://www.tradezone.com

http://www.hktdc.com

http://www.ameinfo.com

http://www.exportbureau.com

http://www.globalsources.com

http://www.worldbid.com

http://www.tradeKey.com

http://www.etradeasia.com

http://www.importers.com

http://www.toocle.com

http://www.tpage.com

http://www.ttnet.net

برای معرفی و فروش کالا وب سایت را راه اندازی کنید.

سایت خود را راه اندازی کنید تا خود را در آن شرح دهید و کالای خود را معرفی کنید و خدماتی را که ارائه می‌کنید در آنجا بارگذاری کنید.

اگر سایت شما هدف نداشته باشد مانند کسب و کاری است که در دنیای واقعی بدون هدف راه‌اندازی شده است و به موفقیت نخواهد رسید، پس به روز رسانی مستمر وب سایت شما برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر برای خریداران کالاهای صادراتی شما مفید است.

در نمایشگاه های بین المللی حضور داشته باشید و از سایت های نمایشگاه های بین المللی استفاده کنید.

به تقویم نمایشگاه بین المللی آگاهی کامل داشته و در صورت امکان حتماً غرفه ای برای معرفی محصول صادراتی خود در نمایشگاه ها داشته باشید و در آنجا با ارائه خدمات کالای صادراتی خود مشتریان زیادی را جذب کنید.
میتوانید با مراجعه به وب سایت هاي زیر به لیست نمایشگاه هاي دلخواه دست یابید.

کالای صادراتی خود را قیمت گذاری کنید.

قیمت گذاری صادرات کالای شما با قیمت گذاری در بازار داخلی متفاوت است. 

وضعیت بازار خارجی، هزینه های متفاوت هر مرحله صادرات  بر قیمت گذاری شما بر روی کالا تاثیر می گذارند.

 قیمت گذاری برای هر بازار مستلزم شناخت هزینه های متغیر تقاضا و میزان رقابت در آن بازار هست. 

قبل از رفتن به بازار خارجی باید قیمت های کالای صادراتی خود را تعیین کنیم.

ترخیص کالا و اخذ مجوز های گمرکی

مشاوره رایگان و تخصصی:

هزینه های مراحل صادرات کالا شامل دو بخش است.

هزینه های ثابت و هزینه های متغیر

هزینه های ثابت عبارتند از:

تحقیقات در بازار های بین المللی و بررسی تحقیقات مانند ترجمه تحقیقات
سفر به بازارهای خارجی
ارتباطات بین المللی
بیمه مسئولیت محصول یا سایر بیمه ها
تغییر در محصول یا خدمات
بسته بندی و برچسب زنی محصولات

هزینه های متغیر عبارتند از:

هزینه ارسال هوایی یا دریایی و بیمه نامه
مالیات واردات
هزینه واسطه و تسویه حساب با مشتریان
انتقال زمینی از بندر به انبار یا محل مشتری
هزینه های انبار
کمیسیون نماینده یا واردکننده

برنامه ریزی برای ارائه خدمات پس از فروش کالا

اگر کالای شما از آن گونه است که پس از فروش گارانتی نیاز دارد و یا ارائه خدمات دیگری نیاز دارد، در این صورت باید برنامه ریزی مناسبی داشته باشید تا بتوانید در کشور مقصد این خدمات را ارائه کنید. 

برای اینکه بتوانید پس از فروش کالا گارانتی ارائه کنید و خدمات پس از فروش داشته باشید، باید دفتر خدمات در کشور مقصد راه اندازی کنید که بسیار میتواند پرهزینه و دشوار باشد.

 برای این منظور شما می توانید برای خود شرکایی داشته باشید، شریک مناسب که در کشور مقصد باشد و بتواند هم در فروش کالا و هم ارائه خدمات شما را یاری کند.

خدمات ارائه شده پس از فروش می توانند سرویس های مختلف نصب و مشاوره خدمات فنی و گارانتی ها و بازگشت کالا باشد.

آگاهی از قوانین و مقررات صادرات و واردات کالا

اطلاعات خود را از قوانین و مقررات صادرات کالا در کشور خودتان و واردات کالا در کشور هدف را همیشه به روز رسانی کنید.

در حوزه صادرات از مواردی مانند ممنوعیت صادرات و واردات کالای و یا لازم بودن اخذ و ارائه مجوز های خاصی جهت صادرات و واردات و اینکه استاندارد اجباری ها کدام کالاها هستند و چه کالاهایی به مجوز های تخصصی مانند مجوز بهداشت و گیاه نیاز دارند آگاهی داشته باشید. 

از واردات و صادرات و مالیات این کالاها و محدود بودن صادرات و واردات بعضی کشورها به علت تحریم بودن آنها اطلاع کافی داشته باشید.

ناآگاهی از موارد بالا  ممکن است برای شما خسارت های جبران ناپذیری را باعث شود، پس خیلی مهم است که در این حوزه‌ها از مشاوران تخصصی کمک بگیرید.

برای آگاهی از قانون و مقررات کشور مقصد شما می توانید به سایت های اتاق های بازرگانی کشور مقصد یا سایت های مرتبط به گمرکات کشور مقصد مراجعه کنید و اطلاعاتی کسب کنید.

 با خریدار خود مشاوره داشته باشید تا جزئیات دقیق تری را به شما اعلام کنند و در هنگام تعامل با خریدار در خصوص استانداردها و موارد بهداشتی و منظومات بسته بندی حتما مشاوره کنید.

حتما بررسی کنید که آیا کالاهای وارداتی شما به کشور مقصد دارای محدودیت نباشد و یا ممنوع الورود نباشد و یا کالای صادراتی ما در کشور مقصد دارای محدودیت و ممنوعیت واردات نباشد، مانند کشور ما که برخی از اقلام کالایی ماهواره و مشروبات الکلی ممنوع الورود هستند و به همین دلیل شما باید با قوانین و مقررات کالای خود در کشور مقصد هماهنگ باشید. 

حتی گاهی از نظر تعداد و حجم محدودیت قرار می دهند، پس از هر لحاظ مقررات و قوانین واردات را در آن کشور نیز باید تحت بررسی قرار داد.

 همچنین می توانید از اتاق بازرگانی مشترک ایران با کشور های دیگر یا اتاق بازرگانی های کشور مقصد مشاوره دریافت کنید و در اینترنت نیز جستجو کنید و تا حدودی می توانید جواب سوال هایتان را بیا بید.

بررسی کنید که برای کالای شما استانداردها و مقررات کیفی تعیین شده است و یا اینکه در لیست موافقتنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور قرار دارد؟

معمولا کشورها با همدیگر توافق نامه های تعرفه های ترجیحی امضا می‌کنند که در این توافق نامه ها برخی کالاها مشمول ضوابط ساده‌تر و حتی حذف تعرفه هستند که در این صورت اگر کالایی که شما صادر می کنید در این لیست باشد، هزینه صادرات شما کمتر می شود و در بازار می توانید راحت تر به فروش برسانید.

برخی از سازمانهای استاندارد و منابع اطلاعاتی برای بررسی کالای صادراتی شما در کشور مقصد عبارتند از:

استانداردها و گواهینامه های خارجی کشورهای عضو wto

کشورهایی که در سازمان تجارت جهانی wto عضو هستند موافقت نامه ای را به نام TBT امضا کرده‌اند که بر اساس آن مقررات فنی کالای صادراتی باید گزارش شود و به خاطر همین بر تجارت با سایر کشورهای عضو تاثیر می گذارد.

الزامات و گواهینامه های خاص کشاورزی

صادرات کشاورزی مستلزم تعدادی اسناد و مدارک منحصر به فرد از کشور صادرکننده و کشور مقصد است. 

راهنمای علامت گذاری اروپایی ce

در مورد کالاهای تولیدی در اتحادیه اروپا علامت گذاری و صدور گواهینامه ce مورد نیاز است و اینکه محصول شما نیاز به این علامت دارد یا خیر و چگونه باید آن را اخذ کنید، حتما باید از مشاوران کاردان در این امور مشورت بگیرید.

گواهینامه اجباری چین ccc mark

علامت گذاری و صدور گواهینامه ccc در بسیاری از کالاهای تولیدی در چین مورد نیاز است.

استاندارد های ایزو

سازمان بین المللی استاندارد سازی که به عنوان iso شناخته می‌شود یک سازمان بین‌المللی استاندارد است و نمایندگان سازمان های استاندارد سازی ملی در آن عضو هستند.

قوانین بسته بندی و بازیافت

در بسیاری از کشورها قوانین بسته بندی و بازیافتی وجود دارد که بر صادرکنندگان ایران هم تاثیر می گذارد تا محصولات خود را آنگونه تولید کنند که مورد تایید آن کشور باشد.

باید میزان تعرفه و مالیات کالای صادراتی خود را در کشور هدف بررسی کنید.

به وب سایت سازمان تجارت جهانی مراجعه کنید و بر اساس کد سیستم هماهنگ توصیف و کدگذاری کالا hs ،تعرفه‌های واردات را جستجو کنید و اگر کد تعرفه خود را نیافتید باید با مشاوران ترخیص کار گمرکی و مشاوران صادرات و واردات مشورت کنید.

همچنین می توانید برای آمار صادرات و واردات یک محصول خاص با استفاده از ‏hs در گمرک ایران بررسی خود را انجام دهید.

در اثر ایجاد موافقتنامه‌های تجارت آزاد که توسط ایران امضا شده است و تعرفه‌های ترجیحی برای صادرکنندگان ایرانی در بازارهای مشخص ارائه گشته و وزارت صنعت معدن تجارت متن کامل و اسناد مربوط به این موافقتنامه های تجارت آزاد ایران را منتشر کرده است.

تعرفه بر اساس ارزش گمرکی کالا دریافت می شود.

 در ایران ارزش گمرکی عبارت است از بهای سیف و بهای خرید کالا در مقصد به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل و باربندی و کلیه هزینه های مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز و بروات.

همچنین حق استفاده از امتیاز نقشه،مدل و علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه مربوط به کالا و سایر هزینه‌ها هایی که با آن کالا تا ورود به اولین گمرک تعلق می‌گیرد.

 همه اینها از روی فاکتور تجاری یا سایر اسناد تسلیم شده صاحب کالا تعیین و بر اساس نرخ ارز و برابری های اعلام شده از طرف بانک مرکزی ایران در روز تسلیم اظهارنامه به عمل خواهد آمد.

 در حال حاضر عوارض صادرات در ایران برای بسیاری از گروه‌های کالایی صفر است.

تقسیم بندی تعرفه بر اساس چگونگی دریافت

تعرفه در اين معنا عبارت است از ماليات و عوارضى که دولت‌ها به دليل حمايتى يا مالى و يا ترکيبى از آنها از کالاها اخذ مى‌کنند. اصطلاحاً اين دريافتى به حقوق گمرکى Customs Duties موسوم است.

تعرفه ارزشی

 تعرفه گمرکى ممکن است براساس ارزش کالا دريافت شود، که در اين صورت آن را ‘تعرفه ارزشی مى‌نامند. 

تعرفه ثابت

  تعرفه ثابت ، حقوق و عوارض گمرکى کالا  درصدى از ارزش آن کالا را تشکيل مى‌دهد که بايد به گمرک پرداخت شود.

تعرفه مرکب

تعرفه گمرکى در مواردى براساس ترکيبى از دو روش تعرفه ارزشى و تعرفه ثابت دريافت مى‌شود که در آن صورت به آن تعرفه مرکب گفته مى‌شود.   

تعرفه گمرکى ممکن است يک‌ستونه يا دوستونه يا سه‌ستونه باشد. 

 تعرفه يک‌ستونه، تعرفه‌اى بدون تبعيض است. به‌طورى که براى کليه کالاهاى وارده از کليه کشورها به‌صورت يکسان و بدون انعطاف اجرا مى‌گردد. 

 تعرفه دوستونه در اين سيستم تعرفه، براى هر کالایى دو نوع حقوق و عوارض گمرکى وضع شده است.

 يک نوع آن حد بالا يا تعرفه حداکثر است ولى در حد ديگر، مجموعه‌اى از تعرفه‌هاى کاهش يافته براى برخى کشورها است از طريق مذاکره و انعقاد پروتکل و يا قراردادها به آن‌ها اختصاص مى‌يابد. 

تعرفه سه‌ستونه شکل گسترده تعرفه دوستونه است که به آن ستون ديگرى افزوده شده و حد پائين‌ترى از حقوق گمرکى از کشورها تعيين و اعمال مى‌شود، که آن را سيستم تعرفه‌هاى ترجيحی نيز مى‌نامند. اين سيستم براى افزايش تجارت بين اعضاء مختلف در گروه مى‌باشد.

کالای صادراتی خود را برای حمل آماده کنید.

برای صادرات خود یک حمل و نقل موثر و روابطی انتخاب کنید. برای انتخاب حمل و نقل خوب  باید از شرایط  قیمت‌گذاری و مستند سازی را نیز به خوبی آگاه شوید. 

استفاده کردن از یک واسطه امور گمرکی یا کارگزار گمرکی و متصدی حمل و نقل، مناسب ترین راه برای حمل کالاهای شما هست. 

این شرکت ها دارای تخصص در این زمینه هستند و اسناد را به موقع ارائه و مذاکرات لازم را انجام می دهند. 

ممکن است محصول شما مناسب با حمل و نقل از طریق دریایی باشد یا اینکه از طریق هوایی بتواند سریعتر به کشور مقصد برسد. 

تشخیص این مسائل با یک حمل و نقل خوب دارای اهمیت است و نرخ های حمل و نقل هوایی با حمل و نقل زمینی و اقیانوسی ۱۰۰% متفاوت هستند و متصدیان در این امور شما را راهنمایی خواهند کرد.

  برای صادرات کالای خود قوانین اینکوترمز را بایستی به خوبی بدانید که ما برای آشنایی بهتر و بیشتر این قوانین را در زیر به اختصار آورده ایم. 

شرایط اینکوترمز برای حمل و نقل کالا به صورت دریایی و به صورت هوایی خیلی مهم است و بر چهار گروه D-C-F-E تقسیم می شود:

گروه E مخفف اصطلاح Ex Works – تحویل کالا در نقطه عزیمت در مبدأ

گروه F – تحویل کالا به خریدار بدون پرداخت کرایه حمل در مبدأ

FCA : مخفف اصطلاح Free Carrier

FAS : مخفف اصطلاح Free Alongside Ship

FOB : مخفف اصطلاح Free On Board

گروه C – تحویل کالا در مبدأ به خریدار با پرداخت کرایه حمل

CFR : مخفف اصطلاح Cost and Freight

CIF : مخفف اصطلاح Cost, Insurance and Freight

CPT : مخفف اصطلاح Carriage Paid To

CIP : مخفف اصطلاح Carriage and Insurance Paid to

گروه D – تحویل کالا در مقصد

DAF : مخفف اصطلاح Delivered At Frontier

DES : مخفف اصطلاح Delivered Ex Ship

DEQ : مخفف اصطلاح Delivered Ex Quay

DDU : مخفف اصطلاح Delivered Duty Unpaid

DDP : مخفف اصطلاح Delivered Duty Paid

انواع روش های حمل و نقل را بشناسید.

برای شناخت انواع روش های حمل در قواعد تجارت بین الملل توصیه نامه شماره ۱۹ را برای شما به اختصار آورده ایم:

حمل دریایی یا Maritime transport

حمل کالا یا مسافر از طریق دریایی

حمل ریلی یا Rail transport

حمل کالا یا مسافر از طریق ریلی

حمل جاده ای یا Road transport

حمل کالا یا مسافر از طریق جاده ای

حمل هوایی یا Air transport

حمل کالا یا مسافر از طریق هوایی

حمل پستی یا mail

حمل پستی کاربرد زیادی دارد، ولی پست یک روش مشخص حمل نیست، اما از آنجایی که حجم بالایی از صادرات یا واردات می تواند از این طریق انجام شود دارای اهمیت خواهد بود. اما صادر کننده یا وارد کننده نمی تواند بیان کند که روش حمل در شیوه پستی چگونه خواهد بود.

حمل ترکیبی Multimodal transport

 روش حمل کالا و مسافر، ترکیبی از روش های حمل و نقل است .با اینکه حمل ترکیبی یک روش مشخص حمل نیست ولی دارای اهمیت زیادی است.

این روش می تواند در مواردی استفاده شود که کالا یا مسافر از طریق حداقل دو روش مختلف حمل از نقطه ای که حمل شروع شده تا مقصد نهایی کالا یا مسافر، توسط یک مسئول حمل و در یک قرار داد واحد حمل انتقال داده شده باشد.

بیمه کالای صادراتی

بیمه در حقیقت عقد است که در آن یک طرف تعهد می کند با دریافت مبلغی از طرف دیگر در صورت وقوع حادثه ای که باعث خسارت دیدن کالای طرف دیگر شود، خسارت وارده به این کالا را جبران کند یا اینکه مبلغ تعیین شده ای را به او بپردازد.

به‌بیان‌دیگر بیمه نامه حمل کالای شما را در مقابل خطرات ناشی از حمل تضمین می‌کند و اگر خسارتی در موقع حمل به کالای شما وارد شود آن را جبران می نماید.

متعهد را بیمه گر ( INSURER ) ، ذینفع را بیمه گزار ( BENEFICIAFY ) ، و موضوع بیمه را مورد بیمه یا ( ASSURED ) می گویند .

درسال ۱۳۴۷ سندیکای بیمه گران ایران با رعایت قانون بیمه ایران و با اقتباس از بیمه نامه های انگلیسی به موسسات بیمه کشور اعلام نمود که می‌توانند از این نوع بیمه نامه ها استفاده کنند. 

این بیمه نامه ها علاوه بر شرایطی که در آنها درج شده بود، شرایط سه گانه دیگری را نیز بر حسب نوع و درجه خسارت پذیری کالاها به بازارهای بیمه‌ای جهان ارائه کرده که در اصطلاح به آنها شرایط سه‌گانه یا CLAUSE می گویند.

امروز بیمه نامه های دریایی روی این شرایط سه گانه استوار هستند.

ALLRISK – شرط تمام خطر ( AGAINST ALL RISKS )
WA – شرط خسارت خاص ( With Particular Average )
FPA – شرط استثنا خسارت خاص ( جزئی ) FREE FROM PARTICULAR AVERAGE

قواعد برچسب زنی و کاتالوگ نویسی کالاهای صادراتی

برای کالاهای صادراتی خود برای کشور مقصد، باید قواعد برچسب‌زنی را رعایت کنید و برای محصولاتتان راهنمای کامل تهیه کنید.

 برای این موارد نیاز دارید بدانید که کشور مقصد از چه زبان خاصی استفاده می کند و محتوای کالای شما باید چگونه باشد، وزن، واحد اندازه گیری، درجه داشته باشد و هر قلم کالا باید به صورت منفرد برچسب‌گذاری شود.

بسته بندی کالای صادراتی

برای اینکه در صادرات محصول خود، به خاطر بسته بندی نادرست خسارت به بار نیاورید، بهتر است که از اول کار به این مورد توجه کافی داشته باشید.اگر کالای شما مشمول ملاحظات مربوط به حمل کالای خطرناک است حتماً قوانین را بدانید.


در سطح بین الملل در حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی کالاهای خطرناک ممنوعیت هایی تعریف شده است.

 کالاهایی که در حمل و نقل دریایی خطرناک محسوب شده و حمل آنها روش و مقررات خاصی دارد در ۹ کلاس دسته بندی شده و هر کالا حداقل دارای مشخصات ذیل می باشد:
UNCODE – DIVISION – CLASS – PG
مهمترین مورد در  خصوص سر و کار داشتن با صادرات کالای خطرناک این است که شما و خریدار تان از قوانین و مقررات به طور کامل آگاه بوده و آموزش لازم را جهت استفاده کسب نموده باشید.

اسناد مورد نیاز برای صادرات کالای خود را تهیه کنید.

برای جلوگیری از تاخیر در ترخیص کالا از گمرک در بندر ترخیص، اسناد را به طور دقیق آماده سازی کرده و باید بارنامه و اسناد، فهرست بسته بندی و گواهینامه هایی از جمله گواهی نامه قرنطینه و گواهی مبدا را به گمرک ارائه کنید. 

بارگزاری الکترونیکی اسناد کار شما را آسان کرده ولی یک اشتباه می تواند به ضرر شما تمام شود.

پروفرما و پیش فاکتور یا Proforma Invoice 

پروفرما یا پیش فاکتور حاوی مشخصات کالا و فروشنده آن است و برای خریدار ارسال میشود. به عنوان سندی است که قیمت را اعلام می‌کند و شرایط اگر برای ارایه کالا موجود باشد یا خدمات پس از فروش را اعلام میکند. پیش فاکتور معمولا برای تصمیم گیری خریدار است و بر اساس تاریخدرج شده در آن، اعتبار دارد و شما باید قبل از اتمام اعتبار، اقدام به خرید کنید.

بار نامه یا Bill of lading 

زمانی که ارسال کننده کالای خود را در اختیار حمل کننده قرار می دهد تا آن را حمل کند، بارنامه صادر می شود که دو ویژگی به همراه دارد رسیدی برای دریافت کالا هست توسط حمل کننده به صاحب کالا داده میشود و نشان دهنده سند مالکیت کالا در حین حمل توسط دارنده بارنامه هست.

گواهی مبدا یا Certificate of origin – COO 

برای مردم معمولاً سند مخصوصی است که مشخص میکند کالا مال کدام کشور است و در آن یکی از سازمان هایی که اختیار صدور دارد، به صراحت اعلام می کند که این کالا به کشور آن ها تعلق دارد.
به عبارت دیگر کشور مبدا کشوری هست که کالا در آنجا تولید می شود یا در آنجا ساخته یا پردازش می شود.

فاکتور تجاری یا Commercial invoice 

فاکتور تجاری در واقع همان سندی است که فروشنده در آن مبلغ کالا یا خدمت خود را به خریدار جهت پرداخت اعلام می کند.

اظهار کالا به گمرک یا Customs Export Declaration 

برای صادرات و واردات کالا باید تمامی عملیات انجام شده بر اساس قوانین گمرک و طبق آیین نامه های اجرایی آن باشد که ما با تنظیم اظهارنامه کالای خود را به گمرک معرفی می‌کنیم و هرگونه توضیح و هرگونه اطلاعات و مدارکی را که نیاز داشته باشند به گمرک ارائه می کنیم.

رسید قبض انبار گمرکی یا Customs warehouse receipt 

قبض انبار مهم ترین سند در خصوص مالکیت کالا در گمرک می باشد، سندی است که بر اساس آن انباردار تصدیق می‌کند که آن کالا به او تحویل داده شده و چه مشخصات خاصی که دارد و در چه تاریخی تحویل شده است.


طبق موادی که در قانون امور گمرکی و آیین‌نامه‌های اجرایی آن آمده است هر کالایی که وارد اماکن گمرکی و انبارهای گمرک می شود و تحویل می گردد، باید بلافاصله در دفاتر مربوطه انبار ثبت شود.

 برای هر ردیف آرتیکل فهرست کل بار یعنی مانیفست یا اظهارنامه یا پروانه یا صورتمجلس ضبط ،یا بارنامه و قبض انبار جداگانه صادر و تحویل دهنده کالا تسلیم شود.

گواهی نامه بازرسی کالای صادراتی یا Export license Inspection 

گواهینامه بازرسی کالا یا همان گواهی سوریانس را شرکت‌های بازرسی کننده بین المللی صادر می کنند.

درخرید و فروش های بین المللی که طرف های معامله کننده هم معمولاً ساکن کشورهای مختلف هستند و هم اینکه گاهی کالا از کشور ثالثی بارگیری می‌شود، قاعدتاً خریدار قبل از وصول کالا نمی‌تواند از نظر کیفی و کمی کالا را بررسی کند و این کار توسط شرکت های بازرسی کالا انجام می شود.

بیمه نامه یا certificate Insurance 

بیمه نامه در واقع عقدی است که بین دو طرف بسته می‌شود و یک طرف تعهد می‌کند که در ازای دریافت وجه معینی، اگر کالای طرف مقابل خسارت دید، خسارت وارده را جبران کند یا مبلغ تعیین شده در قرارداد را به او بپردازد. 

متعهد را بیمه گر ( INSURER )، ذینفع را بیمه گزار ( BENEFICIAFY )، و موضوع بیمه را مورد بیمه یا ( ASSURED ) می گویند.

فهرست بسته بندی یا عدل بندی یا certificate Packing list 

فهرست عدل بندی نشان می‌دهد که کالاهای موجود در هر بسته، کارتون، پالت و یا هر نوع بسته بندی مورد توافق بین خریدار و فروشنده چند عدد میباشد. در زمان ترخیص کالا در گمرک هم برای فروشنده و هم خریدار این فهرست بسته بندی بسیار اهمیت دارد.

برای کالاهای صادراتی خود مناسب ترین روش پرداخت را برگزینید.

با روش دریافت وجه و دادن تضمینات لازم آشنا شوید.

در هر زمان با توجه به عواملی که در آن زمان حاکم است می‌توانید بهترین روش پرداخت را برای خود در نظر بگیرید: مانند اینکه چقدر به فروشنده خود اعتماد داشته باشید یا اینکه چندمین معامله شما باشد و آمادگی پذیرش چه میزان ریسکی را داشته باشید.

پیش پرداخت یا cash in advance ؛ که بر اساس آن، خریدار بخشی از مبلغ پرداختی یا تمام آن را پیش از ارسال، پرداخت می­نماید.

وصول اسنادی یا letter of credit or draft ؛ دربردارنده ارسال کالا یا خدمات از سوی شما است، اما به صورتی که کنترل آنها در دست شما باقی می­ماند، تا زمانی که مبلغ پرداختی و تعهد قانونی مبنی بر پرداخت در آینده را از خریدار خارجی خود، دریافت نمایید.

حساب باز یا  open account ؛ که با تحویل کالا یا خدمات همراه با فاکتوری که درخواست پرداخت در یک تاریخ مشخص پس از تحویل در آن درج شده‌است، شرایط اعتباری خاصی را در اختیار خریدار شما قرار می‌دهد.

مراحل انجام صادرات کالا

کسب مجوز صدور از ارگانها و سازمانهاي ذیربط

 پس از بازاریابی، صادرکننده باید مجوز صدور کالا را از ارگان هایی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، کشاورزي، بهداشت، سازمان ملی استاندارد و یا نهادهاي دیگر کسب نماید.

اظهار کالا به گمرك 

در این مرحله کالا به گمرك حمل می شود و اظهارنامه خروجی یا صادراتی تنظیم و به گمرك ارائه می گردد. پس از ارزیابی کالا و پلمپ کردن بسته ها، جواز خروجی ( پروانه صادراتی ) اخذ می گردد.

عقد قرارداد حمل و بیمه

صادرکننده با یکی از شرکتهاي معتبر حمل و نقل بین المللی قرارداد حمل امضا می کند و همچنین کالا را تا رسیدن به مقصد بیمه میکند.

دریافت گواهی بازرسی کالا 

این گواهی که معمولاً مورد درخواست خریدار است ، توسط مؤسساتی که موارد توافق طرفین قرار گرفته است صادر می شود.

صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا

صادرکننده در این مرحله باید فاکتور فروش کالاي خود را صادر و به تأیید اتاق بازرگانی محل برساند و اتاق بازرگانی در ازاي ارائه تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه حمل و تصویر فاکتور فروش، گواهی مبدأ کالا را صادر خواهد نمود.

ارسال کالا

صادرکننده جواز خروجی را به شرکت حمل و نقل تحویل میدهد و شرکت مزبور براساس آن بارنامه حمل صادر و کالا را از گمرك بارگیري و به مقصد حمل می کند. 

سخن پایانی

همانطور که متوجه شدید، فرآیند صادرات کالا موضوع تخصصی بوده و به همین دلیل شدیداً توصیه می‌کنیم در صورتی که تجربه و مهارت لازم در این زمینه را ندارید به سراغ ترخیص کار ماهر بروید.

همچنین شرکت دیبا ترخیص یکی از واردکنندگان و تامین کنندگان فلکسی تانک در ایران می باشد،برای اطلاع از قیمت و خرید با مشاوران ما در دیبا ترخیص تماس حاصل نمائید.

گروه بازرگانی دیبا ترخیص  ضمن داشتن سال‌ها تجربه می‌تواند با کمک متخصصان خود، شما را در امور گمرکی همراهی کند. این مجموعه به ترخیص انواع کالا شامل قطعات الکترونیکی، کالاهای پزشکی، قطعات ماشین و غیره می‌پردازد.

در صورت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاوران و کارشناسان دیبا ترخیص در ارتباط باشید.

2.5/5

مطالب مرتبط

ثبت سفارش و واردات کالا با کارت بازرگانی به صورت حق العمل کاری

تجارت ایمن با کارگزاری نورپور(دیبا ترخیص)

"ترخیص کالای خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید"

دیبا ترخیص در شبکه های اجتماعی
منوی دسته بندی خود را در مسیر: "سربرگ ساز > چیدما موبایل > عنصر منوی موبایل > نمایش و مخفی کردن > انتخاب منو " تنظیم کنید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.